Citati Lahiri Mahasaja Lahiri Mahasaj

Lahiri Mahasaj – Citati

Uvek pamti da ne pripadaš nikome, i da niko ne pripada tebi. Razmišljajući o tome, jednog dana odjednom ćeš morati da napustiš sve na ovom svetu – da bi sada upoznao Boga.

Sve svoje probleme rešavaj kroz meditaciju. Zameni nekorisne religijske spekulacije za stvarni kontakt sa Bogom. Očisti svoj um od dogmatskih krhotina; neka on buda sveža, lekovita voda direktnog opažanja. Dovedi sebe u sklad sa aktivnim unutrašnjim Vođstvom; Božanski Glas ima odgovor na svaku dilemu tvog života. Iako čovekova sposobnost da dovede sebe u nevolju izgleda beskrajna, Beskrajna Pomoć nema ništa manje izvora.

Pripremi ssebe za dolazeće astralno putovanje smrti svakodnevno se vozeći balonom opažanja Boga. Kroz iluziju opažaš sebe kao gomilu mesa i kostiju, koja je, u najboljem slučaju, gnezdo nevolja. Meditiraj neprestano, da bi ubrzo mogao videti sebe kao Beskrajnu Suštinu, slobodnu od svakog oblika nesreće. Prestani da budeš zatvorenik tela; koristeći ključ Krije, nauči da pobegneš u Duh.

Kad god neko ponavlja sa poštovanjem ime Babađija, taj posvećenik privlači trenutni duhovni blagoslov.

Ja sam uvek sa onima koji praktikuju Krija Jogu. Vodiću vas do Kosmičkog Doma kroz vašu rastuću percepciju.

Tragajte za Božanskim blagom, ne za blagom zemlje. Pošto zadobijete unutrašnje blago, videćete da će i spoljašnje potrebe uskoro biti ispunjene.

Ključ joge neće izgubiti svoju efikasnost pošto više ne budem bio prisutan u ovom telu. Ova tehnika ne može biti ograničena, ne može promašiti, niti biti zaboravljena u smislu teorijke inspiracije.

Reči su samo školjke. Zadobijte uverenje o Božijem prisustvu kroz sopstveni radosni kontakt u meditaciji.

Božansko ujedinjenje je moguće kroz lični napor, i ne zavisi od teoloških uverenja ili posredovanja volje Kosmičkog Diktatora.

Kroz korišćenje Krija ključa, ljudi koji ne mogu da poveruju u božanstvenost bilo kog čoveka, makar će videti božanstvenost u sebi samima.

Zakon Krija joge je večan. Istinit je kao i matematika; kao jednostavna pravila sabiranja i oduzimanja, ni zakon Krije nikada ne može biti uništen. Spalite u pepeo sve knjige o metamatici, oni koji logično razmišljaju uvek će iznova otkriti ove istine; uništite sve svete knjige o Jogi, njeni fundamentalni zakoni će se pojaviti kad god se pojavi istinski jogi koji u sebi nosi čistu popsvećenost, a samim tim i čisto znanje.

Ako ne pozovete Boga da vam bude gost u leto, neće vam doći ni u zimu vašeg života.

Ne obožavajte puki spoljašnji izraz odricanja, koji nema značaja. Ono što ima značaja ne može se posedovati, ne može se nikada naučiti od drugog. Možete ga naći u sebi, onda kada ste veoma jednostavni, kada nemate pepeo spoljašnjeg odricanja već unutrašnju slobodu od svih konflikata, pritisaka, ambicija, imitacija. Takva osoba je istinski kreativno ljudsko biće koje će zaista pomoći čovečanstvu.

Tragalac

Svi smo mi listovi, cvetovi
I plodovi
Na različitim granama-religijama
Nerođenog i besmrtnog
Drveta života

(Šri Činmoj)

Dodajte komentar

Komentariši

Your email address will not be published.