Avatarstvo

Čitao sam u Bibliji da je, ako neko ne prihvati učenje Isusa Hrista, njegova duša zauvek prokleta u paklu. Da li je ovo istina?

Pitanje: Čitao sam u Bibliji da je, ako neko ne prihvati učenje Isusa Hrista, njegova duša zauvek prokleta u paklu. Da li je ovo istina?

Šri Činmoj: Moj jednostavni odgovor na ovo pitanje jeste da je na tebi da veruješ ili da ne veruješ. Ako veruješ da moraš imati veru samo u Hristovo učenje, onda moraš da se moliš Hristovoj Svesti da te prosvetli. Bilo kako bilo, ako ne veruješ u ovo, onda imaš savršeno pravo da radiš ono što smatraš najboljim. Tvoje sopstveno unutrašnje biće će ti reći da li da veruješ ili da ne veuješ. Ali, ako prihvataš teoriju da ćeš biti proklet u paklu ako nemapš apsolutnu veru u Hrista, onda prirodno moraš da se moliš Hristovoj svesti da te prosvetli i usavrši. Ja lično kažem da je Svest Hrista, Bude, Šri Krišne, Šri Ramakrišne, Šri Aurobinda i drugih velikih Učitelja jedna ista Svest poznata pod razlučitim imenima. Ali, na tebi je da odlučiš u šta ćeš verovati.

Iz knjige: Sri Chinmoy, Sri Chinmoy speaks, part 5, Agni Press, 1976

Tragalac

Svi smo mi listovi, cvetovi
I plodovi
Na različitim granama-religijama
Nerođenog i besmrtnog
Drveta života

(Šri Činmoj)

Dodajte komentar

Komentariši

Your email address will not be published.